Greške koje vam mogu oštetiti kožu

To je skoro redovna pojava: vaš ten je određeno vrijeme bio sasvim u redu, a onda se preko noći nešto desilo i koža vam izgleda staro i pomalo bolesno. Redovno je čistite i tonirate, ali u čemu ste pogriješili? Pa, ako nisu u pitanju stres ili hormoni, vjerovatno se radi o nekoliko sitnih i, manje očiglednih, greškica kojima ne pridajete veliki zančaj.

Prečesto umivanje

Da li vam je lice, u poslednje vrijeme, veoma suho ili imate osjećaj kao da vam se koža neprestano ljušti? To se vjerovatno dešava zato što se umivate češće nego što bi trebalo. Pretjerano pranje isušuje kožu na šta lojne žlijezde odgovaraju intenzivnijim lučenjem, a koža će se naći u situaciji u kojoj istovremeno dolazi do dehidratacije i mašćenja površinskog sloja. Krajni rezultat je koža sa lošom teksturom.

Sastojci maksimalne jačine

Ponekad jače nije bolje, a to se posebno odnosi na njegu lica. Za većinu korisnika ne postoji razlika između efikasnosti benzoil peroksida male, srednje i maksimalne jačine. Velika je vjerovatnoća da će krema u kojoj se nalaze sastojci maksimalne jačine iritirati kožu i izazvati njenu suhoću. Budite veoma oprezni prilikom odabira kreme za lice.

Učestalo mijenjanje proizvoda za njegu kože

Vaša koža je veoma nježna i osjetljiva i iako isprobavanje najnovije kreme ili seruma može da ispuni vašu želju za nečim novim, to može imati negativan uticaj na pH vrijednost vaše kože, ravnotežu vlažnosti i niz drugih faktora.

Zaštita od sunca

Oštećenja kože prouzrokovana negativnim djelovanjem sunca je teško prikriti, a ako blagovremeno ne zaštitite kožu izlažete se riziku od kožnih bolesti što, u najgorem slučaju, može dovesti do raka kože. Bitno je da imate na umu da zaštitna krema protiv sunca treba da bude u svakodnevnoj upotrebi, a ne samo tokom ljetnih mjeseci kada se sunčate na plaži.

Comments are closed.

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Beauty centar Božica ©