Kako da spriječimo starenje kože?

Ako na vrijeme ne spriječite starenje lica počet ćete izgledati starije nego što zaista jeste. Lice je identitet vaše osobnosti i ljepote. Bez pravilne njege i pažnje, koža lica koja je vrlo tanka i nježna vrlo brzo će započeti pokazivati znakove starenja.

Prva stvar kod njege kože i odgađanja procesa starenja je redovito čišćenje i korištenje hidratizirajućeg sredstva. Čišćenjem se uklanja nakupljana prljavština, šminka i masnoće iz pora i omogućava koži da diše pravilno. Čišćenje lica svaku večer prije spavanja je od velike pomoći za održavanje zdrave kože. U salonu 2 -3 puta godišnje dobro je napraviti mikrodermoabraziju koja se se primjenjuje kada se želi regenerirati koža, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacija , čišćenje i hidratiziranje isušene kože, sitne linije i bore, smanjuje proširene pore.

Ovaj tretman može zamijeniti klasičan, higijenski tretman a iznimno je popularan kod svih generacija. Rezultati su odmah vidljivi i fascinantni posebno u kombinaciji sa kisikom.
Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zbog čega starija koža postaje isušena, puna bora i smežurana. Redovito korištenje hidratizirajućih sredstava održat će kožu nježnom i mladolikog izgleda. Jedan od boljih tretmana je Malu Wilz HYALURONIC MAX3 tretrman sa hijaluronskom kiselinom. Tretman sadrži visoko čiste multikapsulirane hijaluronske kiselin koje intenzivno daju koži hidratantnost i anti age efekt

Vrlo dobar način za usporavanje procesa starenja je korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Ultraljubičaste zrake oštećuju kožu, a posebno uzrokuju nastanak tamnih mrlja i povećavaju isušenost. Zbog toga kad god izlazite iz kuće nanesite dobro sredstvo za zaštitu od sunca, ne samo na lice nego i na vrat, dekolte i ostale suncu izložene dijelove tijela.
Odgoditi starenje kože nemoguće je bez pravilne prehrane. Uravnotežena prehrana bogata žitaricama, voćem, povrćem, jezgričastim plodovima i s mnogo tekućine vrlo je važna. Jednako je važno prestati s pušenjem jer pušenje generira mnogo slobodnih radikala u ubrzava proces starenja kože.

Comments are closed.

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Beauty centar Božica ©