Lasersko uklanjanje dlaka

Većina žena zna koliko je naporno održavati kožu uvijek prekrasno glatkom i bez dlačica. Upotreba britvica, voska ili krema za depilaciju postali su sastavni dio života skoro svake žene. Zasigurno je svaka od njih bar jednom u životu pomislila: „Želim ih se riješiti zauvijek!“. Uz upotrebu posebnih lasera, danas je to i moguće.

Opis tretmana

Lasersko uklanjanje dlaka je postupak u kojem se laserom, koji stvara intenzivno pulsirajuću zraku uklanjaju neželjene dlačice. Prilikom tretmana energija lasera koristi se kako bi se spriječio ponovni rast dlačica. Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, to se više topline proizvede. Ta toplina oštećuje matrične (genocells) stanice oko dlačica i područje neposredno uz vlas dlačice koje je odgovorno za ponovni rast dlačica. To omogućuje drastično smanjenje dlačica na tretiranom području. Laser, koji se koristi za uklanjanje dlaka postao je sinonim za sigurnu i dugotrajnu epilaciju. Njegova velika snaga dopire do folikula dlake veoma duboko.
Iako laserska epilacija uspješno uklanja dlake, broj tretmana ovisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji određuju koliko tretmana je potrebno za željeni rezultat. Učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korijena, stoga je potrebno više tretmana u slučaju crvenih i svijetlih dlačica u odnosu na crne dlačice. Rezultat tretmana također ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. Kako bi postigli što veću učinkovitost, bitno je da dogovorite plan tretmana , ovisno o vašem tipu kože.
Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, gornja usna, brada, bikini područje, intimna zona i ruke. Međutim, neželjene dlačice moguće je ukloniti s gotovo svakog dijela tijela, izuzev kapaka i područja očne jabučice.

Kandidati

Najpogodniji kandidati su osobe sa svjetlijom bojom puti i tamnim dlačicama. Također, ako vas muči i problem uraslih dlaka, ovo je rješenje za vas. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake znaju uzrokovati.

Pripreme

  • Obrijte dlačice dan prije tretmana.
  • Izbjegavajte tamnjenje kože. Potamnjela koža povećava rizike nuspojava poput posvjetljenja kože. Ukoliko ste potamnili, bilo od izlaganja suncu ili sredstava za samotamnjenje, pričekajte 7-10 dana da vam ten ponovno poprimi prirodnu nijansu prije nego li se podvrgnete tretmanu laserskog uklanjanja dlaka.
  • Izbjegavajte tretmane protiv celulita do 4 tjedana prije tretmana, tretmani antibioticima kod upalnih akni su također kontraindikacija i treba proći barem 4-6 tjedana od prestanka terapije i tretmana laserom.
  • Ne čupkajte dlačice, niti ih depilirajte voskom ili električnim epilatorom 4-6 tjedana prije tretmana. Takvi tretmani uklanjanja dlaka mogu poremetiti folikulu dlačica te utjecati na trajno lasersko uklanjanje dlaka.
  • Uklonite make-up i dezodorans.

Oporavak

Nakon laserske epilacije izbjegavajte izloženost suncu, kako prirodnom sunčevom svjetlu tako i u solarijima. Također, pripremite se na moguće otpadanje dlaka u prvih par tjedana nakon tretmana.

Programi

Laserski tretmani su u Poliklinici Bagatin podijeljeni po regijama tijela. Potrebno je od 5- 8 tretmana ovisno o debljini dlačica i zoni koja se tretira.

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Beauty centar Božica ©