Naš pediker posjeduje dugogodišnje iskustvo te održava vaša stopala zdravim i njegovanim te sprječava nastanak ozbiljnih problema.Pedikura je profesionalna usluga koja brine o stopalima i nožnim prstima.Osnovna zadaća pedikiranja je zaštita stopala i noktiju, te sprječavanje traumatskih promjena na njima.
Obavezno naglasiti pedikeru ukoliko patite od neke bolesti, alergije i slično.
Posebno educirano osoblje imamo za problem dijabetičkog stopala te vam pružamo medicinsko savjetovanje o zdravlju stopala

Dijabetičko stopalo

Kod dijabetičara treba biti posebno oprezan. Osobi s dijabetesom teško je zaustaviti krvarenje. Ima slučajeva kada dijabetičar ima slab osjećaj za hladno ili vruće, slab osjet bola. Cirkulacija im je u principu slabija. dijabetes bolest koja zahvaća periferne žile. Kod svih pedikurskih tretmana treba biti izuzeto pažljiv osobito kod rezanja noktiju i zanoktica kako ne bi došlo do krvarenja što kod dijabetičara može biti opasno.Kod dijabetesa rane teško zarastaju i lako je moguće da dođe i do gangrene, a u najgorem slučaju do amputacija. Neki su dijabetičari doslovno upropastili tabane tako što su sami ribali stopala, pa je bolja opcija to prepustiti stručnjacima.
Ukoliko imate dijabetes ili neko drugo zdravstveno stanje koje uzrokuje slab protok krvi u nogama, tada ste pod većim rizikom od komplikacija uraslog nokta na nozi.

Medicinska pedkura

Medicinskom pedikurom uspješno rješavamo probleme zadebljale kože, kurjih očiju i uraslih noktiju.Kod problematike kurjih očiju imamo jako dobre rezultate sa laserom koji radi stručna educirana osoba.
Urasli nokat je često stanje koje definira rast nokta na stopalu u mekano meso. Rezultat je bol, crvenilo, oteklina, a ponekad i infekcije. Urastao nokat obično utječe na nožni palac.
Često možete voditi brigu o uraslom noktu sami. Ako je bol jaka ili se širi, vaš naš iskusni medicinski pediker može poduzeti mjere za ublažavanje boli te vam pomoći da izbjegnete komplikacije koje urasli nokat može uzrokovati.

Najčešći uzroci uraslog nokta uključuju:

 • Nošenje obuće koja je pretijesna
 • Nepravilno rezanje noktiju na nogama
 • Ozlijeda nokta
 • Neobično zaobljeni nokti na nogama

Simptomi uraslog nokta

Simptomi uraslog nokta uključuju:

 • Bol i osjetljivost uz jednu ili obje strane nokta
 • Crvenilo oko noktiju na nogama
 • Oticanje mesa oko noktiju
 • Infekcija tkiva oko noktiju na stopalima

Posavjetujte se s liječnikom ukoliko osjetite veliku neugodu i bol u nožnom prstu ili vam se pak stvara gnoj i crvenilo koje izgleda kao da se širi. Također, ako uz to bolujete od dijabetesa ili neke druge bolesti koja uzrokuje loš dotok krvi u noge i stopala, preporučljivo je da odmah posjetite liječnika kako ne bi došlo do komplikacija.

Liječenje uraslog nokta

Ako kućni lijekovi nisu pomogli u liječenju uraslog nokta, naš iskusni medicinski pediker vam može preporučiti:

 • Podizanje nokta – pri pojavi crvenila i boli, ali ne i gnoja, naš iskusni medicinski pediker vam može pažljivo podići urastao nokat i staviti pamuk ili neko drugo sredstvo ispod njega. Tako ga odvaja od kože i pomaže mu da raste iznad ruba kože. Kod kuće ćete trebati natapati prst i mijenjati pamuk.
 • Djelomično uklanjanje noktiju – za teže slučajeve uraslog nokta na stopalima ( crvenilo, bol i gnoj), naš iskusni medicinski pediker može ukloniti urasli dio nokta.
 • Uklanjanje noktiju iz tkiva – ukoliko se vaš problem ponavlja stalno i uzrokuje komplikacije i infekcije, naš iskusni medicinski pediker vam može predložiti uklanjanje dijela nokta ispod tkiva. Taj postupak može spriječiti da taj dio nokta ponovno raste.

Također, naš iskusni medicinski pediker vam može preporučiti korištenje antibiotika, posebice ako je prst zaražen ili postoji mogućnost da će do zaraze doći.

Detoksifikacija pedikura

Detoksifikacijska pedikura sadrži zelenu glinu koja je prirodni najjači pročišćivać organizma na sebe veže sve toksine,piling koji skida sve mrtve stanice sa kože te refleksnu masažu koja potiče limfni sustav te rad jetre i bubrega.
Nakon pedikure imate osjećaj lakoće u nogama i koža Vam je iznimno mekana i baršunasta. Na proljeće se preporuča uz veliko čišćenje doma, napraviti i veliko čišćenje organizma. Smatra se da je proljeće najbolje i najvažnije doba godine za detoksikaciju tijela.

Spa pedikura

Spa pedikurom rješavamo problem ispucane i suhe kože tretman uključuje, piling, stopala, masažu stopala i hranjivu masku. Zdrava i njegovana stopala utječu na zdravlje cijelog tijela. Što su stopala mekša i glađa, korak će biti lakši, a s njim i sve ostalo.. Priuštite si opuštajuću pedikuru barem jednom mjesečno.

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Beauty centar Božica ©