Pogreške koje činimo prilikom njege kože

Svi znamo da je njega kože važna, ponekad se ipak dogodi da ne poštujemo dnevnu rutinu njege kože. Koje su to pogreške koje radimo, a mogu imati jako loš odraz na našoj koži?

Jedna od glavnih pogrešaka je ne skinuti šminku prije spavanja – ovo je još jedna od učestalih pogreški koje radimo. Ako ste i vi jedna od žena koja šminku skida ujutro, trebate na umu imati da ako želite zdravu i lijepu kožu obavezno skinite šminku s lica preko noći. Skidanjem šminke i svih drugih nečistoća pomoći ćete da vam koža preko noći diše i „odmori“ se. Osim što će vam koža izgledati mlađe na ovaj način ćete spriječiti i pojavu akni.

Pretjerano korištenje pilinga, bilo kemijskog ili mehaničkog – svako od nas je svjestan da je uklanjanje mrtvih stanica kože jako dobra za kožu, no ni u jednom slučaju nemojte pretjerivati s time. Ovo je još jedna od pogreški koje žene vrlo često čine. Stručnjaci preporučuju eksfolijaciju kože jednom tjedno da ne bi došlo do pretjeranog sušenja, a samim time ožiljaka i bora. Nakon pilinga obavezno treba staviti masku hranjivu i hidratantnu.

Nezdrava hrana – vrlo je važno svojoj koži osigurati sve potrebne nutrijente i antioksidante koji su joj potrebni kako bi bila zdrava i mlada. Osim što konzumacijom nezdrave hrane oštećujete kožu, dovodi i do viška kilograma. Dobra i uravnotežena prehrana koja se sastoji od puno voća i povrća učiniti će čuda na vašoj koži.
Odlazak u salon barem 4 puta godišnje na tretmane za jačanje, hranjenje i osviježenje kože. U svijetu kozmetike,terapeutski kisik slovi kao jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv umorna izgleda,bora i nedostatka sjaja kože lica. Kisik je bitan nutrijent za stvaranje kolagena i elastina djeluje poput daška svježeg zraka za umornu kožu na kojoj se najviše vide posljedice stresa,dugotrajnog rada,starenja i neurednog načina života.

Aparativno nanašanje kisika u kombinaciji sa matičnim stanicama koje su odgovorne za besprijekoran izgled kože,hijaluronska kiselina koži daje najveći postotak vlage,vitamini A,C,E najači antioksidanti,peptid.Ova savršena kombinacija aktivnih sastojaka s molekulama kisika pomaže u očuvanju ljepote i mladenačkog izgleda.

Comments are closed.

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Beauty centar Božica ©