Upoznajte svoj tip kože

To je jedini pravi put želite li ugoditi svojoj koži. Prije odabira proizvoda za njegu kože potrebno je temeljito proučiti, upoznati njena svojstva.

Ako ste u dvadesetoj godini imali normalnu kožu, ubrajate se u malobrojne sretnice ako je vaša koža i u četrdesetoj godini još uvijek normalna. Jer s vremenom tijelo se mijenja, mijenja se i koža, mijenjaju se i njeni zahtjevi. Stoga pružite koži njegu kakvu zahtijeva ovisno o životnoj dobi i o njenim osnovnim svojstvima. Tek takva njega korisna je njega, ispunjava cilj, a vaša koža to će vam uzvratiti promijenjenim, poboljšanim izgledom.

  • • Normalnoj koži potrebno je pomoći da zadrži svoju ravnotežu, uspori procese starenja, spriječi ljuskanje i stvaranje tankih linija. Ako imate ovaj tip kože, čistite je ujutro i navečer, danju je štitite vlažnom kremom kako biste joj pomogli da zadrži optimalnu količinu vode, a prednost dajte kremama sa zaštitnim UV faktorom (moj savjet: zaštitni faktor 30). Nakon večernjeg čišćenja na kožu opet stavite hidratantnu kremu kako biste joj pomogli da održi ili uspostavi narušenu ravnotežu. Ako je lice bilo izloženo vjetru, hladnoći ili suncu, koristite posebnu noćnu kremu koja koži pomaže da se oporavi, vraća joj elastičnost. Nemojte zaboraviti vrat a ni kožu oko očiju koju je neizostavno njegovati specijalnom kremom protiv bora.
  • • Masnu kožu potrebno je redovito i temeljito čistiti, što joj pomaže da uspostavi ravnotežu izlučivanja. Za čišćenje i njegu kože potrebno je odabrati odgovarajuća sredstva i pridržavati se uputa. Tek tada se uistinu može postići cilj, uravnotežiti izlučivanje kože, izliječiti akne, održavati pore kože čistima, spriječiti stvaranje mitesera i upalnih procesa. Pogrešno je masnu kožu tretirati previše agresivnim sredstvima, a neophodno je zaštititi je od sunca. Pogrešno je uvjerenje da masnoj koži ne treba zaštita, potrebna joj je kako se njezino stanje ne bi dodatno pogoršalo. Šteta je ne iskoristiti dostignuća suvremene farmacije na osnovi kojih se proizvodi široki spektar proizvoda koji uspješno rješavaju probleme masne kože.
  • • Suhoj koži potrebna je vlaga i masnoća, ono što joj priroda nije dala. Njegom i proizvodima uvelike se može nadoknaditi taj nedostatak. Posebno je osjetljiv dio kože oko očiju i na vratu – na tim dijelovima nema ili ima sasvim malo lojnih žlijezda. Koža je zbog toga nezaštićena sebumom i na tim dijelovima pokazuje prve znakove starenja, bore. Zbog toga što joj nedostaje masnoće suha koža teže zadržava vlagu jer prirodna je masnoća u koži prirodna barijera koja joj pomaže da zadrži vodu. Sunce i neprimjerena njega pogoršat će stanje suhe kože, trajno je oslabiti i oštetiti. Najbolje joj odgovaraju, u dnevnoj i noćnoj njezi, vlažne kreme bogatog sadržaja te neizostavan UV zaštitni faktor u dnevnoj kremi. Ako, nakon što ste nanijeli kremu, osjećate zategnutost lica, nanesite dodatni sloj hidratantne ili noćne kreme koja će koži pomoći da dulje zadrži vlagu.
    Za bilo koji tip kož koristite hidratntnu masku da održite vašu vlažnost kože te spriječite dehidraciju i stvaranje novih bora. Maska se koristi dva puta tjedno po 10 minuta. Uz savjet stručnjaka lako ćete pronaći proizvode koji odgovaraju vašoj koži, bez obzira na to je li normalna, suha, masna ili mješovita.

Comments are closed.

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Beauty centar Božica ©